Madlene cu portocale si scortisoara. Ador aceste fursecuri pufoase si aromate!
Coceam zilnic acest mic desert in Londra, atunci cand lucram la Oree Boulangeries. Calde, proaspat scoase din cuptor, madlenele sunt cele mai bune si creeaza dependenta. Sunt foarte usor de pregatit si extrem de pufoase. Aluatul se poate aromatiza cu diverse mirodenii uscate, coaja de citrice, vanilie, cacao sau dupa preferinte.
Am mai pregatit o reteta pe blog, cu vanilie si zmeura. O puteti gasi aici.
Reteta madlene cu portocale si scortisoara
Timp de preparare: 20 minute + 30 minute timp de odihna
Timp de gatire: 8 minute
Grad de dificultate: usor
Ingrediente
160 g ou
70 g zahar alb
15 g zahar brun
sare
90 g faina alba 550
2 g praf de copt
90 g unt topit si racit
10 g miere lichida
coaja rasa de la o portocala
10 g pudra de scortisoara
Metoda
1.Intr-un mixer, se bat ouale impreuna cu cele doua tipuri de zahar si sarea pana obtinem o spuma de culoare deschisa.
2.Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se trec prin sita. Se adauga in spuma.
3.Untul se amesteca impreuna cu mierea si se toarna peste aluat.
4.Punem compozitia intr-un castron si o tinem la temperatura camerei timp de 30 de minute.
5.Ungem formele de madlene cu ulei/unt si faina.
6.Cu un pos, umplem formele de madlene cu aluat.
7.Coacem fursecurile la 210 de grade timp de 7 minute cu ventilatie. Din aceasta compozitie, ies cam 24 de bucati, in functie de forma.
8.Odata coapte, se scot repede din forma si se servesc calde sau reci.
9.Sunt bune alaturi de un ceai sau un pahar cu lapte.
Bon appetit!
Madlene cu portocale si scortisoara
Date cu zahar pudra sunt si mai frumoase ♥
Madlene, madlene
Frumoasele mele madlene,
Cât îndrăgesc acest desert
Dimineata si la un cafe`-concert!
Pofta buna!
Da, sunt cele mai bune! 🙂