F

Fursecuri cu nuci pecan şi coniac

fursecuri cu nuci pecan

Asta e ultima reţetă de fursecuri înainte de Crăciun. Aceste fursecuri sunt minunate! Nu au ou şi sunt foarte sfărâmicioase şi crocante. Au o textură foarte interesantă. Sunt extrem de gustoase pentru că au foarte multe nuci în compoziţie, dar şi coniac. Desigur, puteţi să nu puneţi dacă nu vreţi sau să-l înlocuiţi cu alt fel de alcool.

Reţeta e tot din cartea noua a lui Ottolenghi, Sweet. Eu am făcut reţetă dublă şi am mărit gramajul fursecurilor de la 20 de grame la 30 de grame. Am câştigat ceva timp la rulatul bilelor de aluat. Numele lor este “pecan snowballs” pentru că chiar arată ca nişte mici bulgăraşi de zăpadă. Sunt foarte drăguţe, nu?

Fursecurile astea cu nuci sunt foarte populare în toată lumea. În Mexic se oferă cadou la diverse ocazii şi în Grecia se prepară cu migdale sau alune şi ouzo.

fursecuri de craciun

Ingrediente

pentru 32 fursecuri

180 gr. nuci pecan
240 gr. unt nesărat, moale şi tăiat cuburi
130 gr. zahăr pudră
1 baton de vanilie
1/2 teaspoons extract de vanilie
1 teaspoon coniac
1 praf de sare
330 gr. făină albă

extra zahăr pudră pentru decor

Timp de preparare: 30 de minute + 30 de minute timp de răcire

Timp de coacere: 15 minute

Ustensile necesare:

teaspoons, mixer, robot de bucătărie sau făcăleţ

Metodă

Începem cu nucile pecan pe care trebuie să le prăjim la cuptor. Încingem cuptorul la 180 de grade şi coacem nucile pe o tavă cu hârtie de copt timp de 8-10 minute. Le lăsăm la răcit apoi. Dacă avem un robot, atunci le băgăm la robot şi le facem pudră. Dacă nu avem, atunci putem să punem nucile într-o pungă sau un şervet de bucătărie curat şi le batem cu un făcăleţ. Eu aşa am făcut şi nu iese cea mai fină pudră, dar e ok.

Facem aluatul de fursecuri. Într-un castron batem cu mixerul la viteză medie-mare untul cu zahărul pudră. Batem până obţinem o cremă deschisă la culoare şi pufoasă. Adăugăm vanilia, sarea, coniacul şi pudra de nuci pecan. Mixăm puţin. La final, adăugăm făina şi mixăm până ce combinăm totul bine. O să obţinem un aluat tare.

Îl scoatem din castron şi îl frământăm uşor 30 de secunde. Îl înfoliem cu hârtie de copt şi ţinem la frigider timp de 30 de minute minim. După acest timp, facem bile de aluat de 30 de grame până terminăm aluatul.

Coacem fursecurile la 190 de grade timp de aprox. 15 minute. Verificăm. Pe fund trebuie să fie ferme şi rumene şi la suprafaţă să prindă uşor culoare.

Lăsăm fursecurile la răcit în tavă timp de 3 minute. Apoi luăm fiecare fursec în parte şi îl trecem prin zahăr pudră. Îl punem la loc în tavă ca să se lipească zahărul de el. După 5 minute, luăm fiecare fursec şi îl trecem prin zahăr pudră din nou pentru al doilea strat.

Fursecurile ţin 7 zile într-un recipient închis ermetic şi se pot congela după ce sunt coapte.

fursecuri

fursecuri cu nuci

Bon appétit!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.