G

Glazura oglinda cu ciocolata / Mirror glaze

Glazura oglinda cu ciocolata/mirror glaze. De ce folosim aceasta glazura? Cum se realizeaza? Acestea sunt cateva intrebari la care raspund azi si va scriu si o reteta.

Sunt multe retete de glazuri oglinda; unele sunt pe baza de cacao (mai economice), cu ciocolata (au mai mult gust si stabilitate), cu lapte condensat sau glucoza, sau ambele, etc. Important este de stiut ca ele se folosesc la faimoasele torturi entremet sau torturi mousse.

Orice desert pe baza de mousse, fie ca este vorba despre un tort mare pentru mai multe persoane sau monoportii, trebuie acoperit cu glazura oglinda. Denumirea de mirror glaze vine de la faptul ca glazura este atat de lucioasa incat se vede reflexia in ea.

De ce folosim glazura oglinda?

Acest tip de glazura nu este folosit doar pentru aspect. Este necesara pentru a acoperi tortul si pentru a preveni uscarea lui. In acelasi timp, tortul se pastreaza mai bine mai mult timp. Practic glazura actioneaza ca un strat de protectie. In acelasi timp, tortul este lucios si atragator. Nu in ultimul rand, glazura fiind lipicioasa, de ea se pot lipi decoruri precum fructe, nuci, pudre colorate, decoruri de ciocolata, etc.

Cum se realizeaza glazura oglinda?

Pentru a pregati aceasta glazura, toate ingredientele trebuie date in clocot sau aduse la o anumita temperatura si turnate peste ciocolata pentru a o topi. Ulterior, se blendeaza totul cu un blender vertical cum este Bamix pentru a obtine o glazura oglinda fina si omogena. Se poate trece si prin sita. Un ingredient de baza in mirror glaze este gelatina, sub forma de foi sau pudra. Este agentul de gelifiere principal si cel care odata ce intra in contact cu mousse-ul congelat, se incheaga instant.

Reteta glazura oglinda cu ciocolata / mirror glaze

80 g apa
150 g glucoza
150 g zahar alb
100 g lapte condensat
70 g masa de gelatina (10 g pudra de gelatina 200 bloom si 60 g apa)
150 g ciocolata alba/neagra 70%
colorant (pentru glazurile pe baza de ciocolata alba)

Metoda

  1. Realizati masa de gelatina amestecand apa rece cu gelatina pudra. Tineti la frigider timp de 10 minute minim.
  2. Fierbeti apa impreuna cu zaharul si laptele condensat pana la 103 grade.
  3. Turnati peste laptele condensat, masa de gelatina si ciocolata. Adaugati colorant daca realizati glazura colorata pe baza de ciocolata alba.
  4. Blendati cu Bamix.
  5. Tineti la temperatura camerei timp de cateva ore, apoi la frigider peste noapte.
  6. A doua zi, inainte de folosire, se incalzeste iar pana la 30 de grade.
  7. Se toarna peste tort in strat subtire.

Love and cake,
Cristina

Sursa foto: Pexels

Spread the love
  1. raia says:

    Mirror, mirror glaze on the cake
    Tell me what I’m going to make
    It’s easy to guess
    It`s not a mess
    It` s a Party success!
    YESSSSSS!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.