Cupcakes cu capsuni. Un desert foarte gustos si de sezon. Abia ce au aparut primele capsuni din primavara asta si mi-am dorit mult sa le vad intr-un desert si o reteta noua pe blog.

Imi plac blaturile pufoase. Aceste cupcakes aromate sunt exact pe gustul meu. Am folosit unt in blat pentru un gust mai bogat si textura cremoasa. Crema pentru decor este un amestec fin de frisca si mascarpone, plus vanilie. Ca aceste cupcakes sa fie si mai aromate si sa folosesc din plin capsunile, am pregatit un sos pentru ele din acest fruct.

Cupcakes-urile sunt umplute cu sos de capsuni si sunt decorate cu crema fina. Sunt un desert pentru cei mici sau invitati, pentru petreceri si zile calduroase de primavara.

Ingredientul secret pentru aceste briose pufoase si aerate este bicarbonatul. Este un agent de crestere care ajuta la obtinerea acestei texturi in blaturi. Sa nu il omiteti.

cupcakes cu capsuni

Reteta cupcakes cu capsuni

pentru 12 bucati

Ingrediente

100 g unt moale, la temperatura camerei
100 g zahar alb
1 ou
vanilie pudra
135 g faina alba de patiserie
sare
2 g praf de copt
135 g lapte gras 3.5%
2 g otet
2 g bicarbonat de sodiu

sos de capsuni

200 g piure de capsuni
50 g zahar alb
10 g suc de lamaie

crema

100 g mascarpone
40 g zahar pudra
170 g smantana pentru frisca
vanilie pudra

decor – capsuni proaspete

Metoda

  1. Aluat de cupcakes. Alifiem untul moale cu zaharul timp de 5 minute. Din cand in cand, mai curatam marginile castronului si baza. Obtinem o crema pufoasa si deschisa la culoare.
  2. Adaugam oul si pudra de vanilie. Omogenizam bine cu mixerul.
  3. Faina o amestecam cu sarea si praful de copt. Le cernem. Adaugam ingredientele uscate alternativ cu laptele. Incepem cu lapte, apoi faina, lapte si faina la final.
  4. Bicarbonatul il activam in otet si il adaugam la final.
  5. Blatul de cupcakes il punem intr-un pos si umplem hartiile de briose trei sferturi.
  6. Coacem briosele la 180 de grade timp de 15 minute sau pana ce o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
  7. Lasam cupcakes la racit.

Sosul de capsuni. Intr-o cratita, punem la fiert piureul de capsuni cu zaharul si lamaia. Fierbem pana ce sosul scade si se ingroasa putin. Lasam la racit de tot inainte de folosire. E mai bine sa il facem cu o zi inainte. Il punem intr-un pos.

Crema de mascarpone. Intr-un castron, batem la mixer smantana pentru frisca, vanilia, zaharul pudra si mascarpone. Batem pana crema devine ferma si omogena. Punem aceasta crema intr-un pos cu sprit stea deschisa de 15 mm sau de care preferati/va place mai mult.

Montaj

Odata ce cupcakes-urile s-au racit, se gauresc la mijloc cu o lingurita. Se umplu cu sos de capsuni. Se decoreaza cu crema si o jumatate de capsuna.

Se tin la frigider. Sunt ok 3 zile. La frigider se intareste blatul putin pentru ca are unt.

Bon appetit!

cupcakes cu capsuni

Mai multe retete cu capsuni

  1. Chec cu capsuni si crema Chantilly.
  2. Tarta cu capsuni si crema de vanilie.
  3. Pavlova cu Chantilly si capsuni.
  4. Crumble de rubarba si capsuni.
  5. Spuma de capsuni cu fistic.

O primavara frumoasa! 🍓


Spread the love
  1. raia says:

    Mai am de asteptat pana sa fac reteta asta pentru ca doar cu capsuni dulci si parfumate asa cum sunt in gradina mea o sa iasa perfect ! Si imediat dupa, o sa le aliniez si o sa fac o poza ,ca sigur o sa dispara rapid!

      1. Cristina says:

        Buna ziua. Substituiti 10-15% din faina cu cacao. Nu adaugati cacao pe langa faina pentru ca o sa fie prea dens aluatul si inecacios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.